Bisættelse

En bisættelse beskrives bedst som et afskedsritual, hvor I som pårørende får mulighed for at sige farvel. Forskellen mellem en bisættelse og en begravelse (link) er, at kisten til en bisættelse bliver kørt til krematoriet efter endt ceremoni. Til begravelsen sænkes kisten i jorden.

Hos Årslev Begravelsesforretning arbejder vi for at skabe en personlig og værdig afsked for efterladte på Fyn – herunder Årslev, Langeskov, Nørre Lyndelse eller Ringe. Både i forbindelse med begravelse og bisættelse tager vi udgangspunkt i en personlig samtale, der har til formål at finde den helt rette løsning for jer som efterladte – altid med respekt for den afdødes ønsker. Det giver jer mulighed for at sige farvel på bedste vis.

 

Sådan foregår en kirkelig bisættelse

Bisættelses-ceremonien er præget af flere – og meget flotte – traditioner. Det kristne ritual indledes typisk ved, at der spilles et stykke musik, hvor gæsterne kan samle tankerne. Efterfølgende synges en salme. Præsten hilser så på alle i kirken og beder så en bøn, inden der synges endnu en sang. Efter dette holder præsten en tale for afdøde – ofte med udgangspunkt i personlige historier og anekdoter fortalt af den efterladtes familie og venner. Talen kan også handle om opstandelsen. Der synges endnu en salme, og præsten kaster så jord på kisten med det tilknyttede ord;

”Af jord er du kommet, til jord skal du blive, af jorden skal du igen opstå”

Der synges en sidste salme, og kisten bæres så ud til rustvognen. Uden for kirken har gæsterne mulighed for at sige et sidste farvel, inden den afdøde køres væk til lyden af kirkeklokkens ni bedeslag. Bisættelsen afsluttes, når kisten køres væk i rustvognen.

 

En personlig bisættelse for det bedste farvel

Hos Årslev Begravelsesforretning hjælper vi gerne med at varetage de praktiske opgaver i forbindelse med bisættelsen. Vi hjælper gerne med kister, urner, gravsten, rustvogn, blomster samt andre tænkelige opgaver. Personlig samtale lægger til grund for, at kunne lave rammerne omkring et værdigt og personligt farvel.

 

Vores bedemænd er alle lokale, og vi svarer altid hurtigt på henvendelser. Skriv til os på mail, eller du kan ringe på telefon +45 65 90 20 20. Vi yder 24-timers døgnservice, hvor vi kommer til en given adresse inden for blot 3 timer. Alle henvendelser er naturligvis ganske uforpligtende, og vi svarer gerne på alle dine spørgsmål.